top of page
Search

Now playing mini: Jonas Brothers, Thirty Seconds,QOTSA, Dolly Parton , Rami Wolf...


Svakojaka singl čudesa.



Jonas Brothers - Summer Baby

Novi album braće Jonas najavljen kao yacht rock album, no prvi singl "Summer Baby" standardna je demonstracija ulickanog radijskog pop rocka kakva vas davi s radija i zvučnika samoposluga zadnjih desetak godina. Zašto sam razočaran što nešto ne zvuči više kao Christopher Cross ili Malcolm MacDonald je pitanje koje govori puno o meni, ali i ponešto i o komercijalnoj strani pop rocka u 21. stroljeću.


Thirty Seconds to Mars - Stuck

Jaredu Letu leži biti karikatura. Čak i nakon prošlogodišnjeg debakla s izletom u superherojski film sa žestokom ismijanim “Moebiusom" nije mu palo na pamet da bi mogao malo smanjiti intenzitet. "Stuck" reboota 30 Seconds to Mars kao najgori zamislivi klon Imagine Dragonsa. Nije lako biti ovako izvrstan u besmislenim karijernim odlukama.


Queens of the Stone Age - Emotion Sickness

Nakon još jedne duže pauze, čini se da je Josh Homme odlučio da su Queens of the Stone Age manje više suvremeni ZZ Top. Groove, stil i atmosfera su dovoljni da vas uvuku, čak i ako znate da se pjesama maglovito i u klišej frazama odnosi na Hommeov mučan razvod od Brody Dalle.


Dolly Parton - World On Fire

Dolly Parton je toliko naljutilo što su je primili u Rock n Roll Hall of Fame da je odlučila snimiti "rock" album. "World on Fire" pokazuje da Parton s svojim specifičnim motivirajuće sarkastičnim tonom s lakoćom može prisvojiti svaki instrumental pa čak i himnički moderni rock kao što je to ovdje slučaj.


Remi Wolf - Prescription

"Prescription" je odličan primjer kao običan radio edit može potpuno promijeniti kontekst pjesme. U editiranoj verziji je singl mlade soul/funk kantautorice staromodan, simpatičan komad radijskog popa no extended mix sa svojom punokrvnom princeovskovm psihodelijom ostavlja punu zanimljiviji dojam miljama daleko od današnje opsesije kondenziranjem svega.

aespa - Spicy

Mislim da sam napokon skužio logiku k-pop skladanja. Naslaži što je više moguće različitih, glasnih i šarenih dijelova, nešto će se zabiti slušatelju u glavu. Na "Spicy" taj apsolutni kaos funkcionira jer se svaki komadić čini kao zarazni refren nečeg drugog. Bizarno i zabavno.


Bring Me the Horizon - LosT

Formulu “svega odjednom” koriste i Bring Me The Horizon na "Lost". Tematika kratkog mentalnog zdravlja ocrtana je u "nestabilnom" instrumentalu u kojem je izmiješano sve od pop punka do hyperpopa.


Jorja Smith - Little Things

Hvaljena mlada britanska soul pjevačica uspješno usvaja afro house i amapiano produkcijske trikove u odličnom singlu "Little Things". Glavna atrakcija je i dalje sočna, karizmatična vokalna izvedba lišena nepotrebnih afektacija.


Four Tet - Three Drums

Vrlo vjerojatno je ovo samo kratkotrajni povratak kompleksnom glitch downtempu "Rounds", ali "Three Drums" s lakoćom iznova potvrđuje koliko ovaj stil leži Kieranu Hebdenu.


Romy - Enjoy Your Life / Strong

Članovi The XX praktički od samo početka pokazuju afinitet prema klupskoj glazbi, unatoč tome teško mi je zamisliti Romy Kao house divu. Obje pjesme su korektne, ali predvidljive. Da je na ovaj tip himnične klupske glazbe koristila distancirani vokalni stil s prvog albuma the XX, rezultat bi ako ništa bio daleko zanimljiviji.

Recent Posts

See All
bottom of page