top of page
Search

Now playing mini: Angel Olsen, Florence and the Machine, Tame Impala, Christine & The Queens...



Angel Olsen - Nothing’s Free

Ne sjećam se kad me neka pjesma ovako oduševila na prvu kao najavni singl novog EP-ja Angel Olsen. Kantrificirani zvuk izvrsnog prošlog albuma “Big Time” odveden je u zadimljenom jazz smjeru koji odlično paše i vokalu i tematici. Preporuka svima, a najviše onima koji kukaju kako nema više “prave” glazbe.


Florence and the Machine - Just a Girl

Klasična “trailer” obrada. Shvaćam da se kroz proteklo desetljeće ovakav tip usporene, orkestralne obrade popularnog starijeg hita debelo izlizao, ali meni je ovo skroz simpatično.


Tame Impala - Wings of Time

Kevin Parker je poznati emulator zvukova prošlosti i na ovom singlu za soundtrack nove verzije “Dungeons & Dragons” daje sve od sebe da zvuči kao Journey. Velikim dijelom mu to polazi za rukom.


Christine & The Queens - To Be Honest

Christine & The Queens ovdje pokušavaju žonglirati između visokobudžetnog popa i minimal syntha. Cilj je vjerojatno bio intimistička sporogoruća balada, no krajnji rezultat je stilska konfuzija koja puno bolje djeluje u teoriji nego u praksi.


Rae Sremmurd - Tanisha (Pump That)

Popularni pop trap duo Rae Sremmurd uporno traži novi zvuk na singlovima za svoj predstojeći četvrti album. Ovdje su nabasali na neku hip house fuziju koja zvuči puno prirodnije negoli recimo Drake na “Honestly, Nevermind”, no teško da će s ovako nečim tek tako ponoviti uspjeh “Black Beatlesa”.


Sam Hunt - Outskirts

Školski primjer country popa koji glamurizira provinciju i siromaštvo. “Outskirts” bi svojim stihovima u stilu jebeš stanove idemo živit u zabit i imati dvoje - troje djece, krstit ih i odgajat kako treba zasigurno oduševila Stjepana Šterca i Željku Markić. Pravi zdravi demografski pop.


Water From Your Eyes - Barley

Water From Your Eyes nastavljaju uzlaznu putanju fantastičnog albuma “Structure” novim singlom koji najavljuje nadolazeći album za Matador. Nadam se da će im prelazak na kultnu etiketu osigurati pažnju kakvu zaslužuju jer “Barley” odmah mami osmijeh na lice svojim nonšalatno hipnotičkim pristupom kakav je gotovo potpuno iščezao iz indie rocka.


Daughter - Swim Back

Britanski trio Daughter se najbolje snalazi u ovim atmosferičnim polubaladama koje polako otpuštaju intenzitet. Nakon dva dosta anemična singla, sad sam zainteresiran za album.


Temps - Party Gator Purgatory

Talentirani komičar James Acaster svoj je neobični, pomaknuti senzibilitet proširio na glazbu ovim projektom koji je opisao kao “D.I.Y. Gorillaz”. Acaster je za vrijeme pandemije kontaktirao 40 glazbenika koji su bili gosti na njegovom podcastu “Perfect Sounds” i poslao im instrumentale bez posebnih uputa. Ako je suditi po ovom singlu, bit će to jedan šareni kaotični, depresivno-optimistični album, baš kao i njegov standup materijal.


Soft Cult - Love Song

Shoegaze duo Soft Cult očigledno nema namjeru otkrivati toplu vodu. “Love Song” najavljuje njihov novi EP toplim, lijepo nijansiranim slojevima melodične buke koje će cijeniti svaki ljubitelj žanra.





Recent Posts

See All
bottom of page