top of page
Search

Weekend Getaway vol.2: State Of The Union

Updated: Apr 21, 2021

Ovotjedni mikstejp posvećen je jednom od mojih omiljenih žanrova - hip hopu.


Kao netko tko je glazbu počeo otkrivati iz rokističkog kuta, oduvijek sam drugim žanrovima pristupao s određenim estetskim kriterijima gitarističke glazbe transponiranim u drugi zvukovni okoliš. Stoga ne čudi da me hip hopu više privukao teksturalni i tekstualni psihodelični potencijal, negoli tehnička preciznost repanja.


Ovih 25 pjesama odabrao sam počevši od recentne "State Of The Union" mladog Marlona Crofta, izrazito politički obojene pjesme. Nisam se ograničavao samo na aktivistički sadržaj, već sam tražio pjesme bogate teksturama, igrama riječi, onlinerima i energijom koja propituje konvencije žanra.


Hip Hop je s svojom kolažnom prirodom i sposobnošću upijanja raznolikih utjecaja oduvijek predstavljao zanimljivo zvučno iskustvo, stoga mi je uspon trapa kao dominantnog stila unutar žanra svojom zvučnom uniforanošću i rigidnom ritmičkom strukturom s godinama počeo predstavljati popriličan slušateljski napor. Hrpetina različitih zvukova koji se ovdje događaju (a sve su pjesme nastale unazad 10-15 godina i sežu od underground do mainstream izvođača) potvrđuju da je bez obzira na dojam premoćnosti trenutnog trenda, žanr i dalje daleko od predvidljivosti.74 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page