top of page
Search

Now playing mini: The National, Pusha T, Halsey,Chvrches,100 gecs...

Od jako tihog do jako glasnog uz par skretanja usput.The National - New Order T-Shirt

Simpatično nazvana pjesma/priča naslanja se na omiljeni trik ovog benda, pospani vokal Matta Berningera. Dominantna hipnotička gitarska linija je možda ipak nije dovoljna da iznese ostatak vrlo suzdržanog aranžmana kroz petominutno trajanje. Neobičan izbor za singl, ali dopadljivo.

Pusha T - White Lines (Remix)

Ideja da Pusha T napravi remix “White Lines” Grandmaster Flasha za soundtrack filma koji se zove “Cocaine Bear” je toliko logična da bi bila šteta propustiti priliku. Rezultat je puno zanimljiviji u teoriji, jer Pusha zvuči neinspirirano. SethInTheKitchen je propustio “skuhati” instrumental, nego se oslonio na sjajni, ali gotovo potpuno netaknuti sample originalne pjesme.


Halsey - Die 4 Me

Halsey se ovdje okušala u tipičnoj postmalonovskoj trap baladi. Svaki put kad se učini da može biti nešto više od neprimjetne streaming zvijezde, ona izda neki ovakav komad konfekcijskog popa kakav (unatoč uzastopnom inzistiranju na osobnosti) može izdati bilo tko.


Chvrches - Over

Neovisno o tome je li “Over” “okrajak” s prethodnog, jako dobrog studijskog albuma “Screen Violence” ili najava novog albuma, u pitanju je pjesma kakvu Chverches mogu napraviti zatvorenih očiju. Simpatičan, ali zapravo nezanimljiv komadić synthpop nostalgije.


100 gecs - Hollywood Baby

Čini se da su se 100 gecs odlučili za nekakvu hyperpop varijantu alter rocka na novom albumu. Duo na “Hollywood Baby” i dalje debelo pretjeruje s vokalnim efektima, ali je refren pamtljiv i ljepiv što nije uvijek slučaj s njihovim bombastičnim, ali često konfuznim stilom.


Who is She? - My Orca Card

Indie rock supergroupa iz Seattlea Who is She? izazvala je minijaturnu kontroverzu kad su kao kućni bend u pauzi hokejaške utakmice izvele prilagođenu obradu “My Metrocard” Le Tigre i usmjerile stihove prema Jeffu Bezosu čiji je Amazon vlasnik arene u kojoj se nastup održao. Pjesma pak funkcionira jednako dobro usmjerena prema tom osjetljivom egomanijaku kao i onda kad je bila usmjerena Rudyju Guillianiju u originalnoj verziji.


PinkPanthress/Ice Spice - Boy Is a Liar Pt.2

U osnovi originalna pjesma s dodanim prigodno distanciranim rapom Ice Spice. Dopadljivo kao i većina toga što je PinkPanthress dosad napravila, ali možda ipak previše namjerno slatkasto.


Addison Groove - Eh Wut/Elevator

Addison Groove se nakon duže pauze vratio ovim dvostrukim techno/footwork singlom istodobno oslonjenim na manijakalnu repeticiju ritma i konstantne mikroskopske promjene u vokalnim semplovima koji tjeraju mozak na neprekidni ping pong s glazbom. Sjajno.


Jesus Piece - Tunnel Vision

Filadelfijski hardcore kvintet poznat je po intenzitetu. “Tunnel Vision” ima natruhe danas dosta čestog referenciranja nu metal manirizama, ali zrači nesmiljenom agresijom koju nikad ne bismo mogli zamijeniti za nešto što se vrtilo na TRL-u na prijelazu milenija.


Primitive Man/Full of Hell - Tunnel To God

Polovicu još jedne najave suradničkog albuma Primitive Men i Full of Hell potroše na dugački ambijentalni drone i taman kad pomislite da se neće ništa događati uleti “post rock iz pakla” dionica koja početnu teksturu odvodi u brutalni i nepredviđeni krešendo. Nije za one slabog srca, ostalima preporuka.


Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page