top of page
Search

Now playing mini: Sleaford Mods, Algiers, Squid, Depeche Mode, Yves Tumor...

Now playing odsad dolazi i kao tjedni pregled samostalnih ili najavnih singlova. Izbor će vjerojatno biti još eklektičniji od albumskog formata.

Morgan Wallen - Last Night

Bro Country u svom najtoksičnijem izdanju. Opsesivnost i egomaniju Wallen ovdje prodaje pod romantiku ni ne skrivajući stalkerske aspekte teksta. Očekujem još gore na nadolazećem trostrukom albumu najavljenom kao spoj countrya, alternativnog rocka i countryja, svega što je utjecalo na mladoga Wallena. Uf.


Sherelle - Get Out Of My Head

“Get Out of My Head” je u osnovi house isporučen preko drum ‘n’ bass tempa. Dosjetka je naizgled jednostavna, no Sherelle majstorski plete mrežu sinkopiranih kickova i woodblocka koji zamjenjuje doboš. Hipnotički.


Squid - Swing (Inside a Dream)

“Swing (Inside a Dream)” predstavlja sintezu najboljih elemenata debija “Bright Green Field” i dodaje muskularni perkusionistički naboj kao vezivo između apstraktnih elemenata. Jedva čekam album.


Yves Tumor - Echolalia

Solidan singl najavljuje nastavak glam pop faze Yves Tumor. Odličan groove, no šaputava vokalna izvedba vuče pjesmu prema teritoriju pozadinskog slušanja.


Algiers - 73%

Algiers su singlove nadolazećeg albuma nakrcali brojnim gostovanjima i neočekivanim okretom u hip hop smjeru. “73%” je pak bijesni komad politički nabijenog post punka po kakvom su i postali prepoznatljivi. Ostaje vidjeti kako će sve spojiti u kohezivnu cjelinu.


Sleaford Mods - Force 10 from Navarone feat. Florence Shaw

Distancirani gostujući vokal Florence Shaw iz Dry Cleaning funkcionira kao dobrodošao kontrapunkt čangrizavom stilu Jasona Williamsona. Uz pamtljivu bas liniju i prigušenu noir atmosferu sve skupa me iz nekog razloga podsjeća na nažalost zaboravljene Black Box Recorder.


Depeche Mode - Ghosts Again

Solidan singl istovremeno funkcionira kao najava novog albuma, posveta Andrewu Fletcheru i podsjetnik da je ovaj bend snimio “Violator”.


Falling in Reverse - Watch the World Burn

Ovaj tip “lyrical miracle” repanja zvuči još sto puta gore kad je zakačen na generičke moderne djent/metalcore breakdowne. Nije toliko grozno kao prošlogodišnji singl “Zombified”, ali je daleko od prolaznog. Suvremena komercijalna rock glazba je u teškoj kretativnoj krizi kad ovakve stvari prolaze pod inovativnost.


Zach Bryan - Dawns feat. Maggie Rogers

Srednjostrujaški potencijal Zacha Bryana još jednom je naglašen ovim srčanim duetom. Bryan se ne stidi pitkih, populističkih melodija, no razina pripovjedačkih detalja odvaja ga i od country mainstreama i od stadionskog folka izvođača poput Mumford & Sons s čijim bi se zvukom ova pjesma mogla usporediti.


Wednesday - Chosen To Deserve

Sudeći po “Chosen to Deserve” i ranije objavljenom “Bull Believer”, čini se da su Wednesday na svom nadolazećem albumu usavršili svoj sarkastični kantrificirani indie rock. Stil pisanja Karly Hartzman vrlo je osoban i detaljan, a tenzija između njenog pasivno-agresivnog vokala i energične, ali pažljivo dozirane instrumentalizacije daje pjesmi šarm i napetost koji u ovakvoj vrsti slackerskoj vrsti gitarske glazbe često izostanu.


Recent Posts

See All

コメント


bottom of page