top of page
Search

Now playing mini: Lana Del Rey, Beck, Mae Stephens, Sleep Token, Janelle Monae...

Od epskih balada do viralnih hitova u svega par redaka.


Lana Del Rey - A&W

“A&W” toliko je uspješna u svojoj namjeri utjelovljenja svega što čini pjesmu Lane Del Ray da neprekidno pleše po rubu parodije. Ako vas klišeji nerviraju kojima se neprekidno poigrava u svojoj sad već solidno dugoj karijeri, onda je preskakanje i ovog singla i nadolazećeg albuma vjerojatno pametan potez. S druge strane, svi koji imaju želudac za ovakvu vrstu agresivnog meta popa imaju obaveznu lektiru.


Beck - Thinking of You

Kako godine prolaze sve sam uvjereniji da je kantautorski Beck najdosadniji Beck, a ova stvar to uvjerenje samo potvrđuje. Instrumental je lijep, ali tekst je toliko generički da može uz male preinake biti bilo što od Davida Greya do Florida Georgia Line. Odmaknuto od stilskih vježbi, Beckovo autorstvo ispada dosta bazično i nemaštovito.


Mae Stephens - If We Ever Break Up

Tik Tok pjesme su očigledno postale žanr za sebe. Viralni hit devetnaestogodišnje Britanke bjesomučno je promoviran na platformi u 15-sekundnim klipovima mjesec dana prije nego je pjesma uopće puštena. No ta taktika ne bi bila ni uspješna ni zanimljiva da pjesma nije izgrađena kao kontinuirani pop funk loop, koji koliko kod bio rudimentaran, djeluje apsolutno savršen za repetitivno motanje po glavi. Netko je uspio nadmudriti algoritam.


Sleep Token - Vore

Misteriozni britanski metal bend Sleep Token su također uspjeli nabasati na formulu za viralnost i doseg izvan kruga svog žanra. Koncept s kostimima i glazbom u čast božanstva sna naizgled je ridikulozan i pretenciozan. Uparen s pjesmama koje spajaju digitalnu oštrinu modernog metalcorea i teatralna vokaliziranja nalik na Hoziera postaje začudno intrigantan, ako već ne dobar. “Vore” je najžešći, ali vjerojatno i najmanje zanimljiv od singlova koji najavljuju nadolazeći album. Koliko god bilo neukusno u glazbi i tekstovima, toliko je lijepo vidjeti komercijalni moderni metal bend koji aktivno preuzima izvan žanrovske utjecaje, toliko bi bilo bolje da nisu ograničeni na radijske pop hitove.


Janelle Monae feat. Seun Kuti & Egypt 80 - Float

Nadao sam se nečem boljem s obzirom na gostovanje Seuna Kutija. Nažalost Monae se već odavno ne može ni približiti formi s fantastičnog “The ArchAndroid”. Generičko hvalisanje i isto takve trap perkusije također ne doprinose pozitivnom dojmu. Nekadašnja ekscentričnost ipak se nadzire u ostatku aranžmana i vrlo sigurnoj vokalnoj izvedbi.


Indigo De Souza - Younger & Dumber

Kantautorica Indigo De Souza novi album najavljuje ovom kantrificiranom indie baladom začinjenom lijepim, polako nadolazećim krešendom. Glazba za kraj epizode.


Jessie Ware - Pearls

Čini se da je Jessie Ware našla svoju nišu u popičnom nu discu nakon uspjeha prošlog iznimno hvaljenog albuma “What’s YouR Pleasure?”. Meni osobno je ova vrsta filtriranog retro ugođaja simpatična i kvalitetno napravljena, ali ne vidim razloga za nekakve pretjerane lovorike.


Dry Cleaning - Swampy/ Sombre Two

Dvostruki singl ostataka sa “Stumpwork” ne donosi neka posebna iznenađenja. Sve je i dalje vrlo šarmatno, naravno, pod uvjetom da vam je prekomjerna doza nonšalancije šarmatna.


Fever Ray - Kandy

Ako je suditi po recentim singlovima Fever Ray se na dugoočekivanom trećem albumu vraća hipnotičkom i mračnom, ali vrlo prijemčivom minimalizmu nezaboravnog debija. Kandy sa svojim zlokobnim romantizmom nimalo ne razočarava.


Everything But The Girl - Nothing Left To Lose

Everything But The Girl vraćaju se sjajno produciranim melankolično-plesnim singlom. Nošen fenomenalnim vokalom Tracey Thorn i prodornom bas linijom, “Nothing Left To Loose” postavlja izrazito visoka očekivanja pred nadolazeći album.


Recent Posts

See All
bottom of page