top of page
Search

Now playing mini: Drake, Post Malone, Greta Van Fleet, D4vd, Nicki Minaj...

Nakon pauze evo i povratka singlova. Nadam se da ću uspjeti pratiti na tjednoj bazi jer se puno toga može zaključiti i po ovim kratkim formatima.


Drake - Search & Rescue

Svakom novom pjesmom potvrđuje da je najnesretnija pop zvijezda na planetu. No njegova mizerija nije zavodljiva, kao što često zna biti kod depresivnih pop zvijezda, već takva da poželite uskočiti u zvučnike i zatući ga mikrofonom.


Post Malone - Chemical

Ima nešto izrazito odbojno u ovakvim srednjostrujaškim čitanjima indie pop stilizacijama iz nultih, ali ih Post Malone skoro uspijeva prodati. Ključna riječ je “skoro”.


Greta Van Fleet - Starcatcher

Ovi momci pomalo prolaze kroz diskografiju Led Zeppelina. Sad su negdje oko “III” pa su se uhvatili mističnih folk stilizacija.


D4vd - Worthless

Adolescent D4vd iza sebe ima već prošlogodišnji hit “Romantic Homicide” koji je, kako se to već danas događa, eksplodirao na TikToku. “Worthless” je njegov najnoviji singl i teško mi je naći razlog tolike popularnosti, osim onog gotovo klišejiziranog - D4vd vokalizira u trenutno omiljenoj pop punk/emo/RNB maniri preko instrumentala koji zvuči kao restl s prvog albuma The Kooks. Naravno da se radi o formuli kao stvorenoj za dominaciju kratkim formatom koji guta pažnju kao tekst ove pjesme klišeje.


Nicki Minaj - Red Ruby Da Sleaze

Nicki Minaj nije pet godina izbacila album no redovno izbacuje singlove koje stalno potvđuju istu stvar - izvrsno repanje uvijek ubiju bezvezni aranžmani i ganjanje trendova. Jasno je da je Nicki pop reper, no to ne znači da treba slijediti već potrošene trendove, a ni imitacija Rihanne na refrenu baš ne pomaže.


Geese - 3D Country

Novi singl bruklinskog benda najavljuje njihov istoimeni drugi album. Njihov debi “Projector” iz 2021. bio je relativno predvidljiv post punk derivat, a ovdje se bend predstavlja u potpuno drugačijem svjetlu - hibridom new wavea i country rocka. Krajnji dojam najviše ovisi o tome kako ćete doživjeti povišene vokalne manirizme Camerona Wintera.


Wiz Khalifa - Peace & Love

Davno su prošli mixtape dani kad je Wiz Kalifa njegovao osebujan stil. Danas skače na bilo što poluaktualno. “Peace & Love” tipičan je primjer pomodnog hip hop/pop rocka potpuno lišen nekadašnjeg slackerskog šarma.


Jenny Lewis - Psychos

Samostalno ili s Rilo Kiley Jenny Lewis nije prva ni zadnja koja je “posudila” zvuk The Fleetwood Mac iz druge polovice sedamdesetih, no “Psychos” je odličan primjer koliko ga vješto koristi. Opuštena atmosfera upotpunjena je naizgled rezigniranim vokalom punim skrivene napetosti. Izvrsno.


Underworld - And The Color Red

Underworld posjeduju sposobnost da najbanalniju frazu pretvore u egzistencijalističku mantru koja vam se zabije u mozak jednakom snagom kao i neumoljivi hipnotički ritam. “And The Color Red” nije primjerice “Mmm Skyscraper …I love you”, ali je odličan pokazatelj žilavost stila koji su Karl Hyde i Rick Smith razvili tijekom svih ovih desetljeća.


SBTRKT & Toro Y Moi - Days Go By

Ničim izazvan pokušaj chillwave nostalgije bio bi daleko simpatičniji da svaka sekunda ne vrišti isforsiranom VHS estetikom koja služi kao smokvin list nedostatku ideja. Razočaravajuće.


Recent Posts

See All
bottom of page