top of page
Search

Now playing mini: Calvin Harris & Ellie Goulding, Fred Again, Skrillex & Four Tet, Hozier ...

Gotovo svaka pjesma ovdje se može povezati s nečim iz devedesetih. Vrijeme stvarno čudno funkcionira.Calvin Harris & Ellie Goulding - Miracle

Trance revival najavljuje se već nekih desetak godina pa se čini da su Calvin Harris & Ellie Goulding odlučili isprobati sreću na top listama ovim ispraznim euro tranceom čije su kičaste piano dionice vjerojatno trebale ostati u kasnim devedesetima. Negdje u autru se krije zanimljiva pjesma, ali samo otkliže u fade out. Glazba za ruke u zraku.


Fred Again, Skrillex & Four Tet - Baby Again

Ovaj monotoni house je vjerojatno dobro funkcionirao kao dio DJ setova koje je navedeni trojac izvodio povodom Skrillexovih novih albuma. Kao singl postaje živa dosada nakon prve minute. Zašto ovo traje pet minuta, a “Rumble” samo dvije valjda ne znaju ni sami Fred Again i Skrillex.


J Hope & J Cole - On The Street

Za koga je ovo izvan vojske BTS fanova? Što im značii gostovanje J Colea, osim što je zgodan štos s inicijalima? Ne znam odgovor na nijedno od tih pitanja. Jedino što znam da je u pitanju dopadljivi i istodobno vrlo zaboravljivi pop rap koji svoju nostalgičnu crtu podcrtava možda i preočitim instrumentalnim retro stilizacijama.


The Chemical Brothers - No Reason

Ne znam je li ovo samo usputni singl ili najava novog albuma, ali ovdje nema skoro ničeg osim tko zna kojeg po redu dokaza da The Chemical Brothers znaju napraviti sjajnu bas liniju.


Róisín Murphy - CooCool

Cijeli niz malih sampleova koji su Murphy i DJ Koze provukli kroz instrumental ovaj dopadljivi disco pop vraća ravno u devedesete kad su se od ovakvih šuškavih kolažiranja stvarali hitovi i klasici.


Hozier - Eat Your Young

Vratio se kralj glazbe za odjavne špice. Irskog glazbenika i njegov falseto podjednako je lako voljeti i mrziti. U njegovom retro soulu ima nešto iritirajuće i potencijalno kalkulantski, no istodobno teško je osporiti da zna pogoditi željenu atmosferu kao u ovoj “trilerskoj” pjesmi.


MIlitarie Gun - Do It Faster

Najavni singl za prvi pravi album post hardcore benda “Militarie Gun” oslonjen je na dualnost između zarazne melodije i namjerno grubog instrumentala. Odlična taktika za gorko-slatki pseudo hit.


Drug Church - Myopic

“Hygiene” mi je bio jedan od omiljenih lanjskih albuma, a “Myopic” nastavlja u istom stilu. Gust, dnevnički tekst Patricka Kindlona dopunjen je bučnim, himničkim alter rockom koji samo naglašava sarkastičnu prirodu vokala.


Jason Isbell and the 400 Unit - Death Wish

Uspjela vježba iz pisanja springstinovske depresivno-himničke balade.


Proc Fiscal - PIc of U

Škotski producent Proc Fiskal već je kroz dva studijska albuma dokazao da zna baratati neobičnim synth teksturama i ljepljivim, dječje naivnim melodijama. “Pic of U” u svega dvije minute nudi dekonstruirani bubblegum pop koji istodobno zvuči zarazno slatkasto i duboko prijeteće.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page